ΔΙΕΘΝΗ

Στις «8» του Cev Cup η ομάδα του Αθανασόπουλου

Στις «8» του Cev Cup η ομάδα του Αθανασόπουλου

Με ένα σπουδαίο διπλό στο Προστέγιοφ της Τσεχίας η γερμανική Στουτγκάρδη του τεχνικού Γιάννη Αθανασόπουλου, ζευγάρωσε με 3-2 σετ τις νίκες επί της πανίσχυρης Άγκελ στο β’ ματς των “16” του CEV Cup γυναικών και παρουσία του α’ διαιτητή, Δημήτρη Ονόπα, πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα “βασίλισσα” του ευρωπαϊκού βόλεϊ, Πόμι.

Κατά την επίσκεψη του στην έδρα της νταμπλούχου Τσεχίας, ο Έλληνας συνεργάτης του Ισπανού Ερνάντεζ, εκτός από τον συμπατριώτη μας και α’ διαιτητή του αγώνα, Δημήτρη Ονόπα, είχε την ευκαιρία και χαρά να ξαναδεί και να μιλήσει με πολλούς γνωστούς και φίλους του. Τόσο ο ίδιος, ως στατιστικολόγος, όσο και η Σλοβένα πρώην πρωταθλήτρια και σύντροφός του, Σόνια Μποροβίνσεκ, πανηγύρισαν τίτλους με την τσεχική ομάδα στον παρελθόν και είναι πολύ αγαπητοί στους ανθρώπους του συλλόγου.

athanasopoulos_angel

Η χαρά τους όμως για τα δυο πρώην “δικά τους” παιδιά, επισκιάστηκε στο τέλος του ματς από την πικρή γεύση του αποκλεισμού, καθώς οι φιλοξενούμενες άντεξαν στην πίεση της “οικοδέσποινας”, που αν και προηγήθηκε δις στα σετ δεν κατάφερε να αποφύγει την ανατροπή με 3-2 (19-25, 25-21, 22-25, 25-17, 15-9) της Allianz MTV, που την έστειλε στις “8”.

Για τις Γερμανίδες του Ισπανού τεχνικού, Γκιγιέρμο Ναράνχο Ερνάντεζ που υπερείχε των γηπεδούχων σε όλους τους τομείς, πλην του σερβίς και τοπ σκόρερ με 18 πόντους, ήταν η Ουγγαρέζα Σαντόρ, ενώ με τους ίδιους πόντους τελείωσε το ματς  και η Γερμανίδα της Προστέγιοφ, Έμμοντς.

Στα προημιτελικά ωστόσο το έργο της Στουτγκάρδης, που μέχρι χθες δεν είχε χάσει ούτε σετ, αναμένεται εξαιρετικά δύσκολο, καθώς στο δρόμο για την 4άδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ιταλική κάτοχο του Τσάμπιονς Λίγκ, Πόμι Κασαλματζιόρε.

Η ιταλική ομάδα μετά την Μακάμπι Χάιφα στις “32” απέκλεισε με δύο νίκες 3-0 και 3-2 στις “16” την φινλανδική Χαμενλίνα, που στο χθεσινό β’ ματς “έκοψε” κι αυτή το πρώτο φετινό σετ της Πόμι στην Ευρώπη.