ΔΙΕΘΝΗ

Της την… έσπασε η Δρέσδη!

Της την… έσπασε η Δρέσδη!

Με ήττα ξεκίνησε την παρουσία της στους ημιτελικούς της Bundesliga η γυναικεία ομάδα της Στουτγκάρδης, καθώς στην πρεμιέρα της σειράς με την Δρέσδη, η γηπεδούχος ομάδα του Έλληνα τεχνικού, δεν κατάφερε να συνεχίσει την θετική της παράδοση, απέναντι στην πρωταθλήτρια Γερμανίας, που κυριάρχησε στο μπλοκ.

Παρουσία περίπου 2.200 θεατών στη SCHARRena η Allianz MTV αν και βρέθηκε να χάνει με 0-1 από τις φιλοξενούμενες, κατάφερε κερδίζοντας τα δύο επόμενα σετ να “πάρει κεφάλι” με 2-1 σετ, ενώ προηγήθηκε και στο 4ο σετ με 8-6 και 16-12, προκαλώντας ενθουσιασμό στους φιλάθλους της.

Η Δρέσδη μείωσε στον πόντο στο 21-20 και τελικά μετά από πολύ σκληρή μάχη οι φιλοξενούμενες με 29-27 “έμειναν ζωντανές” στις λεπτομέρειες ισοφαρίζοντας σε 2-2 σετ.

Στο τάι μπρέικ όμως “έσπασαν καρδιές”, καθώς οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι και το 12-11 των φιλοξενούμενων, που με ένα επίμέρους σερί 3 πόντων και συνολικά 19-7 μπλοκ πανηγύρισαν τελικά με 3-2 (25-21, 20-25, 20-25, 29-27, 15-11) σετ το πολύτιμο “μπρέικ” που τις χρίζει  για την πρόκριση στον τελικό.

Από την πλευρά της Στουτγκάρδης, η ομάδα των Ερνάντεζ-Αθανασόπουλου είναι υποχρεωμένη να πάει σε μία εβδομάδα στο Margon Arena (8/4) “με το μαχαίρι στα δόντια” προκειμένου να “απαντήσει” στο μπρέικ της αντιπάλου της και να στείλει την υπόθεση πρόκριση σε τρίτο και τελευταίο ματς μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό της.

Κορυφαία για την Δρέσδη με 30 πόντους, όσους πέτυχαν μαζί δηλαδή οι Τομαζέλα (15π), Γουίνεϊ (15π) της “οικοδέσποινας”, η Μακ Μάχον, ενώ άλλους 21 πόντους πρόσθεσε η Ρόλφζεν των φιλοξενούμενων. Τοπ σκόρερ των γηπεδούχων με 16 πόντους ήταν η Μλείνκοβα.

Η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις δύο νίκες, ενώ στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών η πρωταθλήτρια της κανονικής περιόδου της Bundesliga Σβέριν υποδέχεται στις 5/4 στο α’ ματς της σειράς την Βισμπάντεν.