ΔΙΕΘΝΗ

Βήμα σωτηρίας για Γκόρτσανιουκ

Βήμα σωτηρίας για Γκόρτσανιουκ

Mε επιτυχία στέφθηκε το Σαββατοκύριακο η προσπάθεια της ομάδας του πρώην άσου της Νίκης Αιγινίου, που κυνηγάει το θαύμα της παραμονής στο πρωτάθλημα ανδρών της Πολωνίας.

Στην 28η αγωνιστική της Plus Liga, η Λούζνικα Μπίντγκοσζ έκανε ένα από τα τρία βήματα σωτηρίας που χρειάζεται, καθώς η ομάδα του Ζένια Γκότρσναιουκ στον πρώτο από τους τρεις “τελικούς” που απομένουν επιβλήθηκε εκτός έδρας με 3-2 της 8ης Κουπρουμ Λουμπίν, της οποίας οι 33 πόντοι του Κάζμαρεκ δεν στάθηκαν αρκετοί για τη νίκη.

Η ομάδα του “Ζένια” θα μπορούσε να φτάσει και στο τρίποντο καθώς έστω και δύσκολα προηγήθηκε με 2-0 (25-23, 33-31) της γηπεδούχου, αλλά η πρώην ομάδα του Ραφαήλ Κουμεντάκη στάθηκε τυχερή και όρθια στα δύο επόμενα σετ, τα οποία κέρδισε στα σημεία με 25-23 και ισοφάρισε 2-2. Στο τάι μπρέικ όμως η Μπιντγκοσζ, φάνηκε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη και πανηγύρισε τελικά με 20 πόντους του τοπ σκόρερ της Γκόρτσανιουκ (13/30 επ., 3 άσους 4 μπλοκ) το χρυσό δίποντο, που έδωσε αέρα +2 από την 15η Μπιέλσκο Μπιάλα και έκανε το προπονητή, Γιακούμπ Μπέντναρουκ να δηλώσει τα εξής: “Δεν κρύβουμε ότι ζούμε συνεχώς στην κόψη του ξυραφιού…. Ξέρουμε ότι το τσεκούρι που κρέμεται πάνω από μας είναι όλο και πιο κοντά στους λαιμούς μας. Το… σπρώξαμε μερικά εκατοστά, αλλά αυτό εξακολουθεί να κρέμεται πάνω μας. Ήταν προφανές, ωστόσο, ότι σε αυτό το παιχνίδι δώσαμε ό, τι μπορούσαμε.

Στα πρώτα τέσσερα σετ, είχαμε πάντα ένα πλεονέκτημα, ίσως μερικές φορές χωρίς να παίζουμε με ποιότητας, αλλά υπήρχε πολλή καρδιά, πολλή μάχη και αυτό ήταν εμφανές. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτά τα δύο σημεία. Παρόλο που προηγηθήκαμε με 2-0, θα ήταν ωραίο να’ χαμε κερδίσει το τρίποντο, αλλά θα πρέπει να δεχτούμε ταπεινά τους δύο αυτούς βαθμούς και να μην μείνουμε εκεί “.

Πλέον από την 14η θέση, έχοντας ξεφύγει οριακά από τη ζώνη του υποβιβασμού η ομάδα του Γκόρτσανιουκ θέλει να δείξει ανάλογη μαχητικότητα και στα δυο εναπομείναντα ματς της κανονικής σεζόν με Radom (εντός, 9η θέση) και Γκντανσκ (εντός, 3η θέση).