ΔΙΕΘΝΗ

Βήμα τίτλου για τη Χαντάβα

Βήμα τίτλου για τη Χαντάβα

Η Ταργκόβιστε της Ελληνίδας πρωταθλήτριας έκανε χθες το 2-1 στους τελικούς επί της Άλμπα Μπλάζι και χρειάζεται πλέον μία νίκη σε δύο τελευταίες ευκαιρίες που έχει για να συμπληρώσει τις 3 νίκες και να στεφθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου πρωταθλήτρια Ρουμανίας, πανηγυρίζοντας το ντάμπλ.

Η ομάδα του Σέρβου τεχνικού, Ζόραν Τέρζιτς, με “προίκα” το “break” της πρεμιέρας, έπειτα από δύο αγώνες στην Τρανσυλβανία, ξεκίνησε “με το δεξί” τα δύο παίχνίδια που έχει βάσει προγράμματος στην έδρα της επικρατώντας με 3-1 (26-24, 21-25, 26-24, 25-22) της φιναλίστ και κατόχου του τίτλου ομάδας των δύο πρώην άσων του Ολυμπιακού, Βέσοβιτς και Μποσκάτσι.

“Κλειδί’ του αγώνα ήταν το τρίτο σετ, όπου οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν 20-15 και 22-18, αλλά η ομάδα του Τέρζιτς, με μία αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και να ζευγαρώσει τα κερδισμένα της σετ. Παράλληλα ανέβασε την ψυχολογία της Ταργκόβιστε, που μπήκε δυναμικά στο τελευταίο σετ και με την ψυχολογία στα ύψη, ξέφυγε με 23-16 και παρά την πίεση των αντιπάλων της έφτασε στο θρίαμβο.

Έτσι μετά το χθεσινό 2-1 στις νίκες η παρέα της Κυπελλούχου Ρουμανίας, Χαντάβα θέλει πάση θυσία τη νίκη και στο αποψινό (29/4, 20.15) τελευταίο εντός έδρας ματς της σειράς των τελικών, ώστε να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα τους τελικούς και να γιορτάσει μαζί με τους οπαδούς της το ιστορικό ντάμπλ.

Σε περίπτωση που οι φιλοξενούμενες του επίσης Σέρβου τεχνικού, Ντάρκο Ζάκοτς, “απαντήσουν” με “break” τότε η υπόθεση τίτλος θα κριθεί στο 5ο και τελευταίο ματς στο Μπλάζι στις 5 Μαϊου.

Δείτε ΕΔΩ τους τελευταίους πόντους των σετ του 3ου τελικού των πλέι οφ του ρουμανικού πρωταθλήματος