ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το βόλεϊ συμπαίκτης στο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

ORAMA+ELPIDAS
Ο «Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και η πρόεδρός του κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στην προσπάθειά τους να ευαισθητοποιήσουν ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας υπέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ άλλων συμβόλαιο συνεργασίας και με την ΕΟΠΕ.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδα”:

Τρεις σημαντικές συμφωνίες, για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας γύρω από την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, αλλά και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών, υπέγραψε η Πρόεδρος του Σωματείου «Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τρεις δυνατούς νέους συμμάχους: την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, τον Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» για την υπογραφή των Συμφώνων Συνεργασίας, η κυρία Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε την Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου κυρία Κ

Ο «Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και η πρόεδρός του κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στην προσπάθειά τους να ευαισθητοποιήσουν ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας υπέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ άλλων συμβόλαιο συνεργασίας και με την ΕΟΠΕ.

αίτη Αποστολίδου, την Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων κυρία Μαρίνα Πατούλη, τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης κύριο Νεκτάριο Χαλβατζή και το μέλος Έφη Χρόνη αλλά και μέλη των τριών φορέων, τονίζοντας στην ομιλία της:

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για εμάς, καθώς με την συμπλήρωση πέντε χρόνων λειτουργίας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», η προσπάθειά μας αγκαλιάζεται από τρεις ακόμα σημαντικούς συμμάχους. Τρεις εξέχοντες φορείς, από τρεις διαφορετικούς τομείς, τον πολιτισμό και την παιδεία, τον αθλητισμό καθώς και τον εθελοντισμό για την υγεία, που πλέον το έργο τους θα συγκλίνει προς έναν μεγάλο ανθρωπιστικό σκοπό: το δώρο της ζωής σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Δεν υπάρχει για εμάς πιο σημαντική προσφορά και έκφραση αλληλεγγύης από την συμμετοχή σας σε αυτόν τον αγώνα».
Ο Σύλλογος
Το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Ιδρύθηκε το 2012 και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με Πρόεδρο την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, Κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους. Αυτό που διαφοροποιεί, όμως, τους δύο συλλόγους μεταξύ τους είναι ότι το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» αφ’ ενός μεν απλώνει τη δράση του και στους ενήλικες και ιδιαίτερα σε εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους και αφ’ ετέρου εμπεριέχει στους σκοπούς του την έρευνα για τον καρκίνο.
Κύριοι σκοποί του Σωματείου
– Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της Κοινής Γνώμης γύρω από το ζήτημα της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων και τη σημασία της προσφοράς τους σε ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση, και κατ’ επέκταση την με κάθε τρόπο προσπάθεια αύξησης του αριθμού των Εθελοντών Δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας και την εγγραφή τους στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών
– Η δημιουργία Κέντρου Αριστείας για υψηλότατου επιπέδου παροχή Ιατρικής και Νοσηλευτικής φροντίδας, με διεθνείς πιστοποιήσεις, στα παιδιά με καρκίνο, μέσα από πρωτοποριακά προγράμματα και διεθνείς συνεργασίες
– Η έρευνα για τον παιδικό καρκίνο σε συνεργασία με Ανώτατα Ιδρύματα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό όπως η Ακαδημία Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Dana Farber Cancer Institute/Hospital (DFCI) του Πανεπιστημίου Harvard κ.α.
Η Δράση του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ
Το 2014, υλοποιήθηκε ο πρώτος στόχος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»: η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που ήρθε για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στεγάζεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», και μέχρι σήμερα, με τον αγώνα της, έχει επιτύχει να εγγράψει περισσότερους από 80.000 νέους εθελοντές δότες στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο, από τους οποίους 41 έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα σε ισάριθμους ασθενείς. Οι αισιόδοξοι αυτοί αριθμοί έχουν αλλάξει ριζικά την εικόνα της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών στην Ελλάδα.
Το 2018 ξεκίνησε για το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με πολύ προσεκτικά και μελετημένα βήματα, και η υλοποίηση των επόμενων στόχων του. Ήδη η Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ έλαβε την υψηλότερη διεθνή πιστοποίηση για μονάδες μεταμόσχευσης μυελού των οστών, JACIE (Joint Accreditation Committee ISCT- Europe and EBMT) και προχωρεί η αναβάθμιση» όλου του νοσοκομείου σε Κέντρο Αριστείας. Συγχρόνως μπήκαν τα θεμέλια εκείνων των συνεργασιών και δράσεων που θα οδηγήσουν σε συμμετοχή του Συλλόγου σε πρωτοποριακά ερευνητικά προγράμματα και θεραπείες. Πολύ σημαντική προς την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η πρόσφατη συμφωνία του Συλλόγου με την Ακαδημία Αθηνών και το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας (ΙΙΒΕΑ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ