ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το βόλεϊ στηρίζει το «Όραμα Ελπίδας»

logo Elpida_Orama
Με στόχο την ενημέρωση, αλλά και την αύξηση του αριθμού των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στη χώρα μα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Α.Π) και ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας» συνδιοργανώνουν υπό την αιγίδα της Ένωσης Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (Ε.Σ.Α.Π.) το διήμερο 30-31 Ιανουαρίου, στο περιθώριο των αγώνων του League Cup «Νίκος Σαμαράς» στο κλειστό «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας, την ενημερωτική εκδήλωση «Δώσε ελπίδα, δώσε Ζωή», με θέμα την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.
Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία και μία συνεργασία που θα συνεχιστεί και στο μέλλον, καθώς ο ΠΑ.Σ.Α.Π προτίθεται να αποστείλει ανάλογο αίτημα και στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για παρουσία του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» και στις διοργανώσεις που είναι υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας.
Το ΔΣ του ΠΑ.Σ.Α.Π  αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την κα. Βαρδινογιάννη και το ΔΣ του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» για την πολύχρονη προσφορά τους, καθώς την ΕΣΑΠ και τον Πρόεδρο της, Παντελή Ταρνατόρο για την άμεση και θετική ανταπόκριση στο αίτημα του Συνδέσμου μας για αυτή την κοινή δράση.

 

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του ΠΑ.Σ.Α.Π

Στο περιθώριο του ΦΑΪΝΑΛ-4 των αγώνων του League Cup «Νίκος Σαμαράς», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου και το Σάββατο 31 Ιανουαρίου,  στο κλειστό γήπεδο «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Α.Π.) σε συνεργασία με το Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» και υπό την αιγίδα της Ένωσης Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (Ε.Σ.Α.Π.) διοργανώνει την ενημερωτική εκδήλωση «Δώσε ελπίδα, δώσε Ζωή»,  με θέμα την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας προκειμένου να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, ώστε να δημιουργηθεί μια «δεξαμενή» εθελοντών για να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων.

Και τις δυο ημέρες, μέσα στο χώρο του κλειστού γηπέδου «Μάκης Λιούγκας», όπου την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν οι ημιτελικοί αγώνες «Παμβοχαϊκός – Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης (NOVA)» και «Ολυμπιακός – Α. Σ. Άρης (NOVA)», στις 18:30 και στις 21:00 αντίστοιχα, και το Σάββατο στις 18:30 οι τελικοί ανάμεσα στους δυο νικητές των ημιτελικών, θα λειτουργεί ειδικό περίπτερο του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Εκεί οι φίλαθλοι θα μπορούν να ενημερώνονται για το πώς να προσφέρουν αγάπη και ελπίδα σε παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, κάνοντας τους  ένα ανεκτίμητο δώρο ζωής, δίνοντας, δηλαδή, μυελό των οστών.

Παράλληλα με την ενημέρωση, για όσους το επιθυμούν, θα υπάρχει η δυνατότητα, μέσω μίας απλούστατης διαδικασίας λήψης στοματικού επιχρίσματος ( σάλιου)*, να εγγραφούν στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας».

* Η λήψη στοματικού επιχρίσματος είναι απαραίτητη προκειμένου να διαγνωστεί ο ιστικός τύπος του εθελοντή δότη μυελού των οστών και εν συνεχεία να ταυτοποιηθεί με τον ιστικό τύπο του ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ