ΔΙΕΘΝΗ

«Βόμβα» τίτλου από τη Χιροσίμα

«Βόμβα» τίτλου από τη Χιροσίμα

Στο Πάνθεον του ιαπωνικού πρωταθλήματος πέρασε εδώ και μερικά 24ωρα ο διεθνής Βραζιλιάνος άσος Βιζότο, ο οποίος με την εκπληκτική του εμφάνιση οδήγησε την JT Τhunders στην επικράτηση 3-0 (41-39, 25-19, 25-19) επί της Suntory Sunbirds και στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της 82χρονης ιστορίας του συλλόγου.

Μέχρι και την περασμένη Κυριακή η Χιροσίμα ήταν γνωστή σε όλο τον κόσμο ως η πρώτη πόλη στην Ιστορία που το 1945 βομβαρδίστηκε με ατομική βόμβα από τις ΗΠΑ στην διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου.

Σήμερα λοιπόν η JT Τhunders και πρώην JT Hiroshima έκανε τη μεγαλύτερη πόλη της περιφέρειας Τσουγκόκου στο δυτικό Χονσού (μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας) να καμαρώνει για τον ιστορικό της τίτλο ξανά σκορπίζοντας χαμόγελα στους κατοίκους της, που πανηγύρισαν τον πρώτο τίτλο της ομάδας τους στην ιαπωνική Λιγκα, τερματίζοντας μια αναμονή 82 ετών.

Για την περσινή φιναλίστ, μοναδικός τίτλος που κοσμούσε την τροπαιοθήκη της ήταν η κούπα του Emperor’s Cup (Κύπελλο του Αυτοκράτορα) το δεύτερο πιο σημαντικό τρόπαιο της χώρας που κέρδισε το 2007.

«Ήταν μια ιστορική μέρα στην καριέρα μου και στην ιστορία της JT Thunders, που αγωνίστηκε τόσο σκληρά σε αυτά τα 82 χρόνια για αυτόν τον τίτλο του ιαπωνικού πρωτάθληματος. Είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά επιτεύγματα της καριέρας μου. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για αυτό το επίτευγμα για το οποίο δουλεύουμε σκληρά όλη τη σεζόν», δήλωσε πανευτυχής ο Vissotto, που με 27 συνολικά πόντους και 69% αποτελεσματικότητα στην επίθεση ήταν ασφαλώς ο MVP του αγώνα.