ΔΙΕΘΝΗ

Ξανασμίγουν τ’ αηδόνια (φωτό)

Ξανασμίγουν τ’ αηδόνια (φωτό)

Περίπου έξι χρόνια μετά τον τίτλο του 2009 με τον Ολυμπιακό, Τζούριτς και Ουρνάουτ θα ξαναπαίξουν μαζί στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, Τρεντίνο, ο Σλοβένος ακραίος προρίζεται για να αντικαταστήσει τον Βούλγαρο σουπερστάρ, Ματέι Καζίσκι.

Πριν καλά καλά λοιπόν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του Έλληνα διεθνή, Μίταρ Τζούριτς στο συμβόλαιο της ιταλικής ομάδας, τα σενάρια από τη γειτονική «φέρνουν» στην ομάδα του και τον 27χρονο Σλοβένο «κολλητό του», που αποτελεί πλέον παρελθόν από τη Βερόνα.

Urnaut_Djuric

Τους δύο πρωταθλητές συνδέει μία εξαιρετική σχέση από τότε που ήταν συμπαίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και ως αντίπαλοι αργότερα, είτε στις Εθνικές ομάδες, είτε στο ιταλικό και το τούρκικο πρωτάθλημα.

Πέρα από τις σημαντικές διακρίσεις όμως που έχουν κερδίσει στην καριέρα του στη σάλα, περίοπτη θέση στην τροπαιοθήκη τους κατέχει και το χρυσό μετάλλιο, που κέρδισαν το 2012 στη Βούλα, κατακτώντας ως αήττητο δίδυμο τον τίτλο στο τουρνουά του 13ο Forthnet Group Beach Volley Tournament.

Forthnet_Urnaut_Djuric

Στην Ασία ο Καζίσκι

Ωστόσο η μεταγραφή του Ουρνάουτ στην Τρεντίνο, σηματοδοτεί εκτός εξαιρετικού απροόπτου την αποχώρηση του Βούλγαρου σουπερστάρ, Καζίσκι έπειτα από συνολικά 7 χρόνια συνεργασίας με τον συμπατριώτη τεχνικό του Στοίτσεφ, καθώς δύο ομάδες, μία ιαπωνική και μία κορεατική προσφέρουν «γη και ύδωρ» για να τον εντάξουν τον πρωταθλητή Ιταλίας στο ρόστερ τους.

Παρελθόν εξάλλου από την Τρεντίνο, μετά την κατάκτηση του Emir Cup στην Ντόχα, αποτελεί πλέον και επισήμως ο Κουβανός αστέρας, Οσμάνι Χουνατορένα, που μετακόμισε στη Ματσεράτα για χάρη της Lube Treia, η οποία υπό τις απαιτήσεις του νέου της τεχνικού, Τζιανλορέντο Μπενζίνι απέκτησε και το Χαβανέζο διεθνή πασαδόρο των ΗΠΑ, Μίκα Κρίστενσον.