ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ανδρεάδης: «Η Εθνική πάνω από όλους και από όλα»

Ανδρεάδης: «Η Εθνική πάνω από όλους και από όλα»

Από τους πιο μπαρουτοκαπνισμένους διεθνείς, ο 35χρονος Ανδρέας Ανδρεάδης επέστρεψε μετά από τρία χρόνια στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και μίλησε στο Volleyplanet.gr για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο 3o γκρουπ του World League αλλά και τον επόμενο στόχο της γαλανόλευκης.

Αναφορικά με την παρουσία της Εθνικής στο World League, o έμπειρος κεντρικός, Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε: «Προσωπικά πιστεύω πως ο στόχος επετεύχθη. Πρώτα βάλαμε στόχο την πρόκριση στο Final-4 με μια ήττα που κάναμε στους ομίλους αυτό το καταφέραμε. Δυστυχώς πέσαμε στον ημιτελικό με την Σλοβενία μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Πιστεύω ότι παίξαμε αρκετά καλά και χάσαμε κάποια σετ στους πόντους. Στο παιχνίδι με την Κινεζική Ταϊπέι είχαμε πει όλα τα παιδιά ότι θέλουμε την 3η θέση, το μετάλλιο και τα καταφέραμε. Για την Εθνική ομάδα και το ελληνικό βόλεϊ είναι κάτι το πρωτόγνωρο».

Ενώ για τη συνέχεια, ο Έλληνας μπλοκέρ είπε: «Από εδώ και πέρα, ξεκινάμε διακοπές, να ηρεμήσουμε λίγο. Εδώ και οχτώ εβδομάδες ήμασταν όλοι μαζί και από 1η Αυγούστου ξεκινάμε το μεγάλο μας στόχο που είναι η πρόκριση στο ευρωπαϊκό και πιστεύω πως είναι εφικτός αυτός ο στόχος αν παρουσιαστούμε πλήρεις στην προετοιμασία και δεν έχουμε κάποιους τραυματισμούς γιατί έχουμε να πάμε στο Ευρωπαϊκό από το 2009, όπου έγινε στη Σμύρνη και είναι πάρα πολλά τα επτά χρόνια χωρίς συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό» και πρόσθεσε:

«Αυτή η Εθνική για εμένα έχει μέλλον, μπορεί να κανει πάρα πολλα. όλα αυτα τα χρόνια που η Εθνική έκανε τις επιτυχίες έλεγε ότι δεν έχει το διαγώνιο για τα μεγάλα ματς α0λλά αυτή τη στιγμή έχουμε ένα διαγώνιο που είναι μέσα στους 10 καλύτερους του κόσμου, έχουμε πάικτες που αγωνίζονται σε πολύ καλά πρωταθλήματα. Πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε το κεφάλι κάτω να μην πούμε όπως τα προηγούμενα χρόνια όπου το 2004 για κάποιους πόντους δεν πήγαμε στο F-4 της Ολυμπιάδας, το 2005 για ένα σετ δεν πηγαμε στο F-4 του Ευρωπαϊκού, στη Σμύρνη για έναν αγώνα δεν πήγαμε πάλι στο F-4. Κάνουμε κάτι λάθος που είναι για την άποψή μου η λεπτομέρεια. Πρέπει στις λεπτομέρειες να είμαστε καλοί πιο συγκεντρωμένοι,  να δούμε τι φταίει και να καταφερουμε να πάρουμε την πρόκριση που θα είναι για το ελληνικό βόλεϊ αναγέννηση και θα ανέβει ξανά το επίπεδο στην Ελλάδα γιατί τα τελευταία 4 χρόνια έχει πέσει πάρα πολύ το επίπεδο».

Τέλος, ο Ανδρεάδης στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης τόνισε: «Η Εθνική ομάδα είναι πάνω από όλους και από όλα. Ενωμένοι και μόνο μπορούμε να πάμε παραπέρα. Θεωρώ ότι πρέπει να ανέβει κι άλλο η αυτοπεποίθηση της Εθνικής, γιατί οι περισσότεροι παίκτες αγωνίζονται στο εξωτερικό σε καίριες θέσεις και σε πολύ καλά πρωταθλήματα. Μπορούμε να κοιτάξουμε τις ευρωπαϊκές ομάδες στα μάτια. Από εμάς εξαρτάται. Όλοι έχουμε κοινό στόχο την πρόκριση».