Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Η “Ματίνα της Καρδιάς” (φωτό)

Η “Ματίνα της Καρδιάς” (φωτό)

Mια αγωνιστική σεζόν έφτασε στο τέλος της για την “ΑΕΚ της καρδίας”καθώς οι “τίτλοι τέλους” γράφτηκαν με το χειρότερο επίλογο  για μια τόσο ιστορική ομάδα, όπως ο υποβιβασμό της στην Α2, που μπορεί για κάποιους να πέρασε στο… ντούκου, αλλά σε κάποιους όλους, όπως στην τιμ μάνατζερ της ομάδας, Ματίνα Ευγενίου “σκόρπισε” αφόρητο πόνο.

“Ό,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο
Οι πικραμένες καρδιές το ξέρουνε μόνο
Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια
Ο βοριάς θα στα κάνει συντρίμμια, κομμάτια…”

Που να’ ξερε λοιπόν ο μουσικός Σπύρος Σκορδίλης με τη στιχουργό Ελένη Ντάϊνα όταν το 1966 ως ζευγάρι και στη ζωή «σκαρώνανε» το παραπάνω τραγούδι, ότι περίπου μετά από μισό αιώνα θα ήταν τόσο επίκαιρο και σήμερα, όσο όταν πρωτοακούστηκε από το ντουέτο του Μπάμπη Τσετίνη & της Λίτσας Διαμάντη το 1967 στην ταινία του Παν. Κωνσταντίνου “Όταν οι γυναίκες αγαπούν”.

Το περασμένο Σάββατο η νίκη της ΜΕΝΤ με 3-1 σετ στη Γλυφάδα επί της ΑΕΚ «λύτρωσε» κατά κάποιο τρόπο τους καταδικασμένους εδώ και καιρό «κιτρινόμαυρους». Μία ομάδα που φέτος όπως λέει το παραπάνω άσμα ξεκίνησε «με όνειρα χίλια», όμως τα όσα χτίστηκαν το καλοκαίρι, δεν τα γκρέμισε «ο πόνος, η φτώχεια κι η ζήλεια», αλλά η εγκληματική αδιαφορία κάποιων μελών της διοικήσης.

aek_eygeniou

Για αυτό και η συγκίνηση όσων έμειναν στη Γλυφάδα, απλήρωτοι, χωρίς γήπεδο για προπονήσεις να «φυλάττουν Θερμοπύλες», ήταν διάχυτη στο τελευταίο αντίο, όταν ο 5ος τεχνικός της φετινής ομάδας, Αντώνης Παπαδόπουλος, πριν από το σερβίς με τη ΜΕΝΤ, «έκλεισε» όλη την ομάδα στα αποδυτήρια και τους ευχαρίστησε για την προσπάθειά και τη βοήθεια στο έργο του.

andreadis_eygeniou

Κάπου εκεί όμως η τιμ μάνατζερ της ομάδας, Ματίνα Ευγενίου, η «Ματίνα της καρδιάς» όπως την αποκάλεσε τιμητικά ο αρχηγός Ανδρέας Ανδρεάδης, δεν άντεξε και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκριά της.
Μάλιστα λίγες ώρες αργότερα, η Ματίνα εξέφρασε και με λόγια τον πόνο της γράφοντας στην προσωπική της ιστοσελίδα στο FACEBOOK, όπου ευχαρίστησε και όλους όσοι βοήθησαν και σεβάστηκαν την προσπάθεια της φετινής Α.Ε.Κ.

«Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο με όλα αυτά που έζησα φέτος, δεν θα γράψω ποιος φταίει, δεν θα γράψω για τα λάθη και το γιατί έφτασε η ομάδα σε αυτό το σημείο, απλά εύχομαι για τον αθλητισμό γενικά να έχει όσο πιο μακριά γίνεται ανθρώπους που είναι επικίνδυνοι και καταστρέφουν ομάδες, αθλητές ακόμη και φιλάθλους.

eygeniou_guzda_alexiou

Δυστυχώς για την “ΑΕΚ της καρδιάς” η κατάσταση αγωνιστικά ήταν μη αναστρέψιμη από πολύ νωρίς μετά την εξαφάνιση διοικητικών παραγόντων με συνέπεια να αφήνουν παίκτες και προπονητές να φεύγουν έναν έναν χωρίς να κάνουν τίποτα, η μόνη στήριξη διοικητικά στην ομάδα ήρθε από την ερασιτεχνική και τον κο Αλεξίου τον οποίο θα ήθελα να ευχαριστήσω που βοήθησε όσο μπορούσε και δεν διαλυθήκαμε και η ομάδα κατάφερε και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια όταν όλοι την είχαν αφήσει, στα δύσκολα!

Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ σε όλους τους αθλητές της ομάδας που αγωνίστηκαν με την φανέλα της ΑΕΚ φέτος άσχετα με το αν ολοκλήρωσαν την σεζόν η έφυγαν ο καθένας για τον δικό του λόγο ,ξέρω καλά πως έδωσαν ότι μπορούσαν για αυτή την ομάδα ,πέρασαν δύσκολα , προσπάθησαν και αγάπησαν και τίμησαν την φανέλα που φορούσαν. Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια κ δύναμή με τις καλύτερες και σωστότερες επιλογές για αυτούς.

aek_eygeniou_michalopoulos

Η καθημερινότητα σε μία ομάδα υψηλού επαγγελματικού επιπέδου και όχι ερασιτεχνικού έχει πολλές απαιτήσεις και όταν έχεις και έλλειψη των απαραιτήτων το έργο γίνεται ακόμη πιο δύσκολο ,αυτό όμως που αναγνωρίζω σε αυτή την ομάδα με αυτά τα 3 αρχικά Α.Ε.Κ είναι ότι το μεσαίο γράμμα ΕΝΩΣΙΣ όλοι όσοι είμαστε ΑΕΚ το υποστηρίζουμε γι’ αυτό θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω όλους αυτούς που ο καθένας βοήθησε στα διάφορα προβλήματα ,κολλήματα που αντιμετώπιζε αυτή η ομάδα με τον δικό του τρόπο σεβόμενος την λέξη Α.Ε.Κ.

matina_eygeniou

Ευχαριστώ λοιπόν όλους εσάς που βοηθήσατε όταν χρειάστηκε είτε γιατί είστε απλά ΑΕΚ, είτε δουλεύετε σε αλλά αθλήματα αλλά η ΑΕΚ είναι μία ,είτε απλά σέβεστε την ιστορία και το σήμα αυτής της ομάδας, ευχαριστώ Αλέξανδρε, Σοφία, Χρήστο, Αργύρη, Μάκη, Γιωργό, Βαγγέλη, Περικλή, Γιάννη, Εφη, Βασίλη, Κώστα, Ανδρέα, Βάγια, Νίκο, Βούλα, Παναγιώτη, Ζήνων, Ηλία, Θοδωρή, Μαρίνα, Παντελή, κα Πολιτίνη, Ερατώ, Αντώνη, Πέτρο, Δημήτρη, Σταύρο Πάνο, Στάθη … Πωωω!!! Ζήτησα τόσες πολλές εξυπηρετήσεις για την ΑΕΚ;;; Ξέρετε εσείς… δεν ήθελα να γράψω επίθετα!

Επίσης ευχαριστώ αυτούς τους λίγους φίλους που στήριξαν την ομάδα αγοράζοντας διαρκείας και ήταν διπλά στην ομάδα στα δύσκολα να την εμψυχώνουν. Καλή συνέχεια στην Α2, είμαι σίγουρη πως τα καλύτερα θα έρθουν γρήγορα και η ΑΕΚ θα πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της VOLLEY LEAGUE όπως αξίζει!!!»