ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ιστορική νίκη για Ιράν!

Ιστορική νίκη για Ιράν!

Η ομάδα του Ιράν πανηγύρισε στο Ρίο την πρώτη νίκη της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έγραψε ιστορία….
Η παρέα του Μαρούφ επικράτησε με 3-0 σετ (25-21, 31-29, 25-16) επί της Κούβας και πλέον αυτή η νίκη θα μείνει για πολλά χρόνια χαραγμένη στην μνήμη των παικτών του Ιράν.

Του Δημήτρη Πιτούλια 

Μετά την ήττα στην αυλαία με “κατεβασμένα” τα χέρια από την Αργεντινή, αλλά και την ήττα στο ται- μπρέικ από τη Πολωνία, παίκτες και οπαδοί του Ιράν πανηγύρισαν έξαλα στο Μαρακαναζίνιο την πρώτη νίκη της ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Το Ιράν ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και με 25-21 απέκτησε προβάδισμα και ψυχολογία στην αναμέτρηση απέναντι στους “ζαλισμένους” και αποδεκατισμένους Κουβανούς.

Οι Άραβες ουσιαστικά συνάντησαν δυσκολίες μόνο στο δεύτερο σετ όπου και έγινε πραγματική μάχη με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ καθ’ όλη την διάρκεια του. Ωστόσο, το Ιράν έχοντας περισσότερο ψυχραιμία στις τελευταίες μπάλες και έπειτα από άουτ επίθεση του Κάστρο, με το 31-29 κατέκτησε το σετ και με το 2-0 έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.

Το τρίτο σετ ήταν “τυπική” διαδικασία με την ομάδα του πρώην άσου του ΠΑΟΚ, Χαβιέ Χιμένεθ, να παρουσιάζεται εμφανώς επηρεασμένη και “πεσμένη” ψυχολογικά με το τρόπο που χάθηκε το δεύτερο σετ.

Iran supporter

Iran supporters

Μια νίκη που ήρθε με το εντυπωσιακό 25-16 και πανηγυρίστηκε και από τις γυναίκες φιλάθλους του Ιραν που είδαν απο κοντά την ιστορική επικράτηση της ομάδας τους σε αντίθεση με τα απαγορευτικά που υπάρχουν στην Τεχεράνη.

Μάλιστα ο φωτογραφικός φακός έκανε… φόκους στις γυναίκες φιλάθλους του Ιράν που έκλεψαν την παράσταση και έκαναν τον γύρο του κόσμου όπως και η πρώτη νίκη των Αράβων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από πλευράς Ιράν, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μαχμουτί με 16 πόντους και τον ακολούθησε ο Εράγκι με 11, ενώ για τους ηττημένους οι μοναδικοί παίκτες που είχαν διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Κάστρο με 15 και ο Μελγκαρέχο με 13, ενώ ο Οσόρια του Ολυμπιακού τελείωσε τον αγώνα με 5 πόντους.