ΔΙΕΘΝΗ

Νίκη γλυκιά σαν…. μέλι για τη Μελίνα!

Νίκη γλυκιά σαν…. μέλι για τη Μελίνα!

Ανήμερα της «Γιορτής της γυναίκας» ο Ζένια Γκόρτσανιουκ, ταπείνωσε μέσα στο σαράι της την πανίσχυρη Αρκάς και αφιέρωσε την μεγαλύτερη νίκη του στο τουρκικό πρωτάθλημα μέχρι την… επόμενη, στην γυναίκα της ζωής του.

Το «κόψιμο» βαθμού της Τοκάτ από την 2η του τουρκικού πρωταθλήματος, Ζιράτ Μπανκάσι πριν από λίγες μέρες δεν ήταν τυχαίο, αλλά έμοιαζε με «προειδοποιητική» βολή για τις αντιπάλους της. Μία προειδοποίηση την οποία μάλλον η 3η της βαθμολογίας Αρκάς, την πέρασε στο… ντούκου στο ματς της 19ης αγωνιστικής με την Τοκάτ Μπελεντίγε Πλεβνοσπόρ.

Όταν όμως η παρέα του Βραζιλιάνου Ολυμπιονίκη, Μπόρχες Αλμέιδα Σίλβα Μουρίτσιο, του συμπατριώτη του Μπράβο, του Κουβανού, Σάντσεζ και του Καναδού Σάντερς, βρέθηκε να χάνει 1-0 με 25-23, τότε η ομάδα του σπουδαίου τεχνικού, Γκλέν Χόαγκ, κατάλαβε πως η 11η μέχρι τότε ομάδα της τουρκικής Λίγκας, δεν πήγε στην Σμύρνη για τουρισμό!

Η Αρκάς μαζί με περίπου 300 οπαδούς της, αφού συνήλθαν από την αρχική ψυχρολουσία, σήκωσε… μπαϊράκι και ανεβάζοντας την απόδοσή της ισοφάρισε με 25-17, σε 1-1 σετ, δείχνοντας πως είναι θέμα χρόνου να δώσει διαδικαστικό χαρακτήρα στο ματς.

Η παρέα όμως του Γκόρτσανιουκ, όχι μόνο είχε άλλη γνώμη, αλλά και μεγαλύτερο κίνητρο.  Ο  Ζένια ήθελε πάση θυσία τη νίκη, για δώρο στη αγαπημένη Μελίνα του. Εμπνευσμένη λοιπόν από τη γνωστή ρήση του Πάουλο Κοέλιο, συμπατριώτη του τοπ σκόρερ της Αρκάς, Μαουρίτσιο Σίλβα (22π), με όπλο της το μπλοκ, 10 πόντους του Γκόρτσανιουκ και την απαιτούμενη «συνωμοσία του σύμπαντος» η Τοκάτ κατάφερε όχι μόνο να σταθεί… όρθια στην αντεπίθεση των γηπεδούχων και να ζευγαρώσει με 25-23 τα κερδισμένα της σετ , αλλά να φτάσει στο θρίαμβο επί μίας ομάδας με σχεδόν διπλάσιο μπάτζετ από αυτήν, που φιγουράρει φέτος στις 12 κορυφαίες ομάδες διεκδικώντας τον φετινό τίτλο του Champions League.

“Είμαι πολύ χαρούμενος… Έχω καιρό να νιώσω τέτοια χαρά” δήλωσε πανευτυχής στο Volleyplanet o πρώην άσος του Ηρακλή Χαλκίδας και πρόσθεσε: “Μέσα σε λίγες μέρες παίξαμε με δύο ομάδες που έπαιζαν σε άλλο επίπεδο και καταφέραμε να τις  στριμώξουμε για τα καλά. Τώρα ανεβήκαμε ξανά στην 9η θέση και με τέτοιες εμφανίσεις μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας. Προσωπικά όμως η νίκη αυτή ήταν το δώρο από μένα για τη Μελίνα μου, τη γυναίκα της ζωής μου και τα χιλιόμετρα που μας χωρίζουν. Σ’ ευχαριστώ για την υπομονή που έχεις με εμένα! Σ’ αγαπώ…”

Για την ιστορία πάντως ο Ατανάσοφ με τους 21 πόντους που… τράβηξε κέρδισε την “παρτίδα” για την Τοκάτ, που με το νέο της προπονητή Μουράτ Ουζγκίτ και τις σημαντική βοήθεια του Γκόρτσανιουκ, εμφανίζει ένα πολύ βελτιωμένο πρόσωπο το τελευταίο διάστημα.