DARK ROOM

«Προτάσσει τα στήθη της» για την Τίφανι!

«Προτάσσει τα στήθη της» για την Τίφανι!

Μπορεί η “τρανς” Βραζιλιάνα  βολεϊμπολίστρια, Τίφανι με τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις στο εγχώριο πρωτάθλημα Γυναικών να βρίσκεται στο “μάτι του κυκλώνα”, δεχόμενη την αυστηρή κριτική των συναδέλφων της, όμως εδώ και λίγες μέρες, βρέθηκε στο πλευρό της βρίσκεται μία σύμμαχος από τις ΗΠΑ, που προτάσσει τα… στήθη της  για να υπερασπιστεί τα όνειρα της Τίφανι.

Ο λόγος για την 31χρονη Τία Τόμπσον, την τρανσέξουαλ βολεϊμπολίστρια –αθλήτρια μπιτς βόλεϊ από τη Χαβάη η οποία, αφού έγινε δεκτή το 2017 από την αμερικανική ομοσπονδία να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα των γυναικών, εξέφρασε αμέσως την επιθυμία της να βρεθεί στο Τόκιο το 2020.

tia_tompson_game

«Γιατί πρέπει να σταματήσουμε τα όνειρα κάποιου;» σχολιάσει για την Τίφανι η τρανσέξουαλ Χαβανέζα, που είναι ήδη γνωστό όνομα στο αμερικάνικο μπιτς βόλεϊ από το 2014. «Η διαφορά με εμένα και την Τίφανι, είναι ότι εγώ “έγινα γυναίκα” από 18 ετών, πριν από 13 χρόνια… Αλλά όπως κι εγώ, έχει κι αυτή δικαίωμα να παίξει αφού έχουμε ολοκληρώσει όλες τις εξετάσεις που χρειάζονται για τη μετάβαση στο άλλο φύλο.

Θα πρέπει λοιπόν να συνεχίσει να παίζει, αγνοώντας την κριτική. Στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι άνθρωποι, ανεξάρτητα από την καταγωγή, το θρήσκευμα ή το φύλο μας. Θα χαρώ σίγουρα πολύ να την συναντήσω κάποια μέρα. Ίσως στο Τόκιο το 2020, εκείνη με την εθνική Βραζιλίας και εγώ με την ομάδα των ΗΠΑ…» τόνισε η Τόμπσον, που παραδέχθηκε ότι σε σχέση με την Τίφανι, η ίδια δέχεται λιγότερη κριτική στη χώρα της, λόγω της διαφορετικής νοοτροπίας των Αμερικανών στα θέματα φύλου.

tia_tompson 2