ΔΙΕΘΝΗ

«Σούβλισε» άνοδο στο Έσσεν ο MVP Κάλας (fot-vid)

«Σούβλισε» άνοδο στο Έσσεν ο MVP Κάλας (fot-vid)

O Πέτρος Κάλας κέρδισε το προσωπικό στοίχημα της φετινής χρονιάς, καθώς στην παρθενική του σεζόν σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, εκτός Ελλάδας, κατάφερε, ανήμερα του Πάσχα, όχι μόνο να πανηγυρίσει στη Γερμανία, την άνοδο της ομάδας του, αλλά και να αναδειχθεί MVP του πιο σημαντικού αγώνα της χρονιάς.

Με προίκα λοιπόν το εντός έδρας 3-1 σετ του αγώνα των μπαράζ ανόδου της Γ’ Κατηγορίας Γερμανίας, η ομάδα του Έλληνα άσου, LE Volleys, παρά την ήττα της με 3-2 στη ρεβάνς, από τη γηπεδούχο TV Waldegirmes, πήρε το πολύτιμο εισιτήριο ανόδου για την Α2, όπου η ομάδα της Λειψίας επιστρέφει ξανά έπειτα από ένα χρόνο απουσίας.

kalas_le volleys

Παρά τη στήριξη αρκετών οπαδών της, που διήνυσαν απόσταση 350 χλμ από τη Λειψία για να συμπαρασταθούν στην παρέα του Κάλα, η LE Volleys, με τον Κάλα να ξεκινά βασικό και να μη βγαίνει ούτε στιγμή από το συναρπαστικό ματς, άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς, καθώς έχασε το σετ με 25-14. Στο δεύτερο σετ, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σιγά σιγά να βρίσκουν ρυθμό και κατάφεραν να ισοφαρίσουν 1-1 σετ με 25-19.  Στο γ’ σετ η TV Waldgirmes αναπτέρωσε τις ελπίδες της, ζευγαρώνοντας με 25-21 τα κερδισμένα της σετ, αλλά στο καθοριστικό 4ο σετ o Κάλας με τις εντυπωσιακές του επιθέσεις, πήρε την ομάδα “στην πλάτη του” και ισοφαρίζοντας  25-19, 2-2 σετ, “υπέγραψε” φαρδιά πλατιά την άνοδο της ομάδας του.

Έτσι με την άνοδο να ταξιδεύει ήδη προς… Λειψία, ο προπονητής των φιλοξενούμενων, διατηρώντας στο ματς μόνο τον Έλληνα MVP και τον πασαδόρο, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις… ρεζέρβες, με αποτέλεσμα η ομάδα του Έσσεν, να φτάσει με 15-10 στη νίκη της τιμής.

Ωστόσο, μετά την πανηγυρική επιστροφή της LE Volleys στην Α2 Γερμανίας, η αποχώρηση της TG Rüsselsheim II, για οικονομικούς λόγους ενδέχεται να “ανοίξει” μια ακόμη θέση στο πρωτάθλημα, την οποία, σε απόφαση που θα ληφθεί μέσα στην εβδομάδα, θα καταλάβει η ηττημένη των πλέι οφ ανόδου,  TV Waldgirmes.

Έτσι λοιπόν η σεζόν για τους εκπροσώπους του ελληνικού βόλεϊ στη Γερμανία κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, αφού μετά τους τίτλους των Σούρδι, Χαραλαμπίδη με τη Μίτελντόϊτσλαντ και την άνοδο του Κάλα, απομένει πλέον η κατάκτηση των τίτλων της Bundesliga σε άνδρες και γυναίκες από Πρωτοψάλτη και Αθανασόπουλο αντίστοιχα για να έχουμε το απόλυτο των “γαλανόλευκων” επιτυχιών με 5/5.

Για τον Πέτρο Κάλα όμως, που σε 2 ημέρες επιστρέφει στην Αθηνα σε 2 μέρες για να τον δει γιατρός και να μπει σε κέντρο αποκατάστασης, λόγω ενός τραύματος στον αστράγαλο (διάστρεμμα 2ου βαθμού) που καβαλά από πέρυσι στη Ρόδο, η επιτυχία αυτή αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς όλη τη σεζόν, λόγω του τραυματισμού του, έβγαλε όλο το πρωτάθλημα στη Λειψία με χάπια.

Κάτι που πάντως η διοίκηση της LE Volleys εκτίμησε ιδιαίτερα και μετά από την επίτευξη της ανόδου θέλει πάρα πολύ να διατηρήσει στις τάξεις της τον Έλληνα άσο, στον οποίο έχει κάνει πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του, από το Φεβρουάριο. Κι όπως όλα δείχνουν, με δεδομένη την επιθυμία του Κάλα να βάζει διαρκώς πιο ψηλά τον πήχη, θεωρείται πολύ πιθανό να συμβεί, αφού η επόμενη χρονιά θα είναι σαφώς πιο ανταγωνιστική από τη φετινή, μια ακόμη πρόκληση για τον ταλαιπωρημένο φέτος αθλητή μας.

Foto: Friedhelm Rücker