ΔΙΕΘΝΗ

Στράντζαλη: «Αναγνωρίζεται η σκληρή δουλειά 4 ετών»

strantzali

Την καλύτερη περίοδο στην καριέρα της διανύει η Όλγα Στράντζαλη. Η Ελληνίδα ακραία πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις με την φανέλα των Miami Hurricanes στις ΗΠΑ, με αποκορύφωμα την ανάδειξη της ως η κορυφαία αθλήτρια της εβδομάδας σε εθνικό επίπεδο!

Η αναγνώριση αυτή την κάνει ως μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του πρωταθλήματος, κάτι που φαίνεται και από τα στατιστικά της. Η Στράντζαλη έχει την τέταρτη επίδοση στους πόντους (5,46 ανά σετ) και την πέμπτη στις τελειωμένες επιθέσεις (4,86 ανά σετ) σε όλη την Αμερική!

Το volleyball.gr επικοινώνησε με την Όλγα Στράντζαλη και μεταξύ άλλων, μίλησε για το βόλεϊ που είναι η ζωή της, τα σχέδια για το μέλλον της αλλά και για την Εθνική ομάδα.

-Τι είναι το βόλεϊ για σένα; Θα μπορούσες να φανταστείς να κάνεις κάτι άλλο στη ζωή σου;

Η αλήθεια είναι ότι παίζω βόλεϊ όλη μου την ζωή και είναι δύσκολο να φανταστώ την ζωή μου χωρίς αυτό. Έρχομαι από μια βολεϊκή οικογένεια και έχω μεγαλώσει με αυτό. Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο πέρα από το βόλεϊ».

strantzali 2

-Αναδείχθηκες η καλύτερη αθλήτρια του κολεγιακού πρωταθλήματος σε όλη την Αμερική την προηγούμενη εβδομάδα. Την περίμενες αυτή την διάκριση και πως νιώθεις που αναγνωρίζεται από το γενικό σύνολο η προσπάθεια που καταβάλλεις όλο αυτό το διάστημα;

Η αλήθεια είναι ότι ήξερα πως είχα κάνει δύο πολύ καλά παιχνίδια και περίμενα να βγω παίκτρια της αγωνιστικής στην περιφέρειά μου, αλλά δεν περίμενα με τίποτα να βγω καλύτερη παίκτρια της εβδομάδας σε όλη την αγωνιστική. Είναι 351 πανεπιστήμια συνολικά στην Division 1 σε όλη την Αμερική και είναι πολύ δύσκολο να διακριθείς, γιατί υπάρχουν πολύ καλές αθλήτριες. Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή την διάκριση γιατί φαίνεται πως η σκληρή δουλειά μου τα τελευταία 4 χρόνια άξιζε και πως πλέον το αναγνωρίζουν και άλλοι».

-Η ομάδα σου (Miami Hurricanes) έχει κάνει από τις καλύτερες εκκινήσεις στο πρωτάθλημα. Ποιος είναι ο στόχος σας τη φετινή σεζόν;

Ναι, η ομάδα μου ξεκίνησε με 9 νίκες και 0 ήττες το πρωτάθλημα και ήταν η καλύτερη εκκίνηση μας από το 2011. Ξέραμε ότι φέτος έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Στόχος είναι να κερδίσουμε την περιφέρειά μας (αυτή την στιγμή είμαστε δύο παιχνίδια πίσω από την πρώτη θέση) και να κάνουμε μία καλή πορεία στα Play Offs.

-Διανύεις τον τέταρτο και τελευταίο χρόνο σου στην Αμερική. Ποια είναι τα σχέδια σου ύστερα; Σκοπεύεις να επιστρέψεις στην Ελλάδα μετά;

Αυτό είναι το τελευταίο μου εξάμηνο στην Αμερική και αποφοιτώ τον Δεκέμβριο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Αυτή την στιγμή, αφού έχω τελειώσει τις σπουδές μου, έχω στα πλάνα μου να γυρίσω και να παίξω επαγγελματικά στην Ευρώπη. Δεν θέλω να κλείσω τις πόρτες στην Ελλάδα αλλά, πρωταρχικός στόχος μου είναι το εξωτερικό.

strantzali_blake

-Παρακολουθείς το ελληνικό πρωτάθλημα και ποια είναι η άποψη σου;

Το παρακολουθώ αρκετά και πιστεύω ότι το επίπεδο έχει αρχίσει και ανεβαίνει και πάλι μετά από αρκετά χρόνια. Βλέπω ότι έχουν αρχίσει και έρχονται ξανά κάποιες καλές ξένες αθλήτριες και αυτό σίγουρα θα ανεβάσει το επίπεδο. Οι περισσότερες ομάδες έχουν πολλές αθλήτριες μικρής ηλικίας και αυτό βοηθάει να παίρνουν από νωρίς εμπειρίες.

-Η Εθνική Γυναικών ξεκινάει το 2018 τα προκριματικά για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θεωρείς ότι η Ελλάδα έχει ελπίδες να βρεθεί στη τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019;

Πιστεύω πως η Ελλάδα έχει πιθανότητες να βρεθεί στην τελική φάση κάθε Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γιατί έχεις τις αθλήτριες να το κάνει. Είναι σίγουρα δύσκολο, γιατί υπάρχουν πολύ καλές ομάδες αλλά, πιστεύω πως η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς πέρυσι το καλοκαίρι δεν μπορούσα λόγω σπουδών να βοηθήσω, αλλά πιστεύω πως φέτος θα είμαι σε θέση να βοηθήσω την Εθνική σε αυτή την προσπάθεια!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ